Kan ik zonder meer op raadpleging komen?
U kan zowel het ziekenhuis als de praktijken zonder meer betreden. Het dragen van een chirurgisch mondmasker is verplicht, behalve voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 

Komt u naar het ziekenhuis bij ons voor een ingreep?
Elke patiënt die voor een dagopname naar onze campus AZ Monica Deurne komt, heeft een gunstig Covid Safe ticket nodig. Dit kan via de CovidSafe-app of via mijngezondheid.be. Concreet betekent dit dat enkel patiënten die zich niet lieten vaccineren een negatieve COVID-test (PCR test) dienen voor te leggen. De negatieve COVID-test mag niet ouder zijn dan 4 dagen.

Elke patiënt die voor een meerdaagse opname komt, moet een negatieve COVID-test voorleggen (PCR-test), ook indien je gevaccineerd bent. De negatieve COVID-test mag niet ouder zijn dan 4 dagen.

Hoe kan je deze test inplannen ?

  • Wij kunnen dit voor u doen in het testcentrum huisartsenwachtpost Oost (naast Spoed AZ Monica Deurne). Hiervoor neemt u telefonisch contact op met ons op werkdagen tussen 8u en 9u of tussen 15u en 16u op het nummer 03/320.60.19.
  • U kan de test ook laten uitvoeren of aanvragen via uw huisarts indien u niet in Deurne of Borgerhout woont.

Indien u een negatieve test van max. 4 dagen oud kan voorleggen op de dag van uw ingreep kan uw geplande ingreep gewoon doorgaan.

Hebt u echter een positief testresultaat laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Sms daarvoor uw naam, datum van de ingreep en de naam van de chirurg naar 0499/24.82.61 (Gelieve dit nummer enkel te gebruiken om te sms’en). Telefoons worden niet opgenomen op dit toestel). Wij zullen met u contact opnemen om uw ingreep uit te stellen.

Heeft u symptomen van Covid-19?
Als u één van volgende Covid-19 symptomen heeft, dient u uw afspraak telefonisch te annuleren: hoest, grieperig gevoel, koorts, kortademigheid, niezen, neusloop, keelpijn, spierpijn, hoofdpijn. Neem tevens contact met ons op als u recent in contact geweest bent met een bewezen Covid-19 patiënt of als u in een instelling verblijft met een vermoeden of bewezen Covid-19 uitbraak.

Mag ik een begeleider meebrengen?
Als u een afspraak heeft voor een chirurgische ingreep en het is echt niet mogelijk om alleen te komen dan mag u één begeleider meebrengen. Als u op raadpleging komt, kom dan alleen. Als dat niet mogelijk is, breng dan ten hoogste één begeleider mee. Kinderen mogen door één volwassene begeleid worden.

Is een mondmasker verplicht?
U en uw eventuele begeleider dragen verplicht een chirurgisch mondmasker, behalve kinderen jonger dan 6 jaar zijn dit niet verplicht.