We streven ernaar om kwaliteitsvolle oogheelkunde aan te bieden door middel van een team hoog geschoolde oogartsen met jarenlange ervaring, in combinatie met ongeveer 50 rechtstreekse medewerkers .

 

Persoonlijke zorg
Elke patiënt wordt geholpen door een volwaardig geschoolde oogarts met jarenlange ervaring. Vele oogartsen in de oogkliniek hebben zich gespecialiseerd in een deelgebied van de oogheelkunde. Indien nodig verwijzen we patiënten dan ook naar elkaar door voor gespecialiseerd advies en behandeling. Elke chirurg zorgt zelf voor zijn of haar eigen geopereerde patiënten. Op deze manier kan u als patiënt steeds terecht bij de behandelende geneesheer.

Heelkundige afdeling
Wij beschikken over een eigen daghospitaal met 3 operatiezalen. Elke operatiepatiënt krijgt een verpleegkundige toegewezen die hem of haar begeleidt tijdens het volledige verblijf in de oogkliniek. De verpleegkundige bereidt de patiënt voor op de kamer, brengt hem of haar naar het operatiekwartier en blijft tijdens de ingreep bij de patiënt. Na de ingreep geeft de verpleegkundige nog de nodige uitleg over de nazorg vooraleer de patiënt naar huis mag. Elke patiënt krijgt een postoperatief verzorgingspakket mee naar huis.

Specialisaties
Alle oogartsen van het team hebben zich gespecialiseerd in een bepaald deel van de oogheelkunde in binnen- en buitenland, zodat ze tot de Europese top behoren en permanent zelf bijscholing geven aan andere oogartsen. Daarnaast is elke oogarts bereikbaar voor gewone raadplegingen bv. brilaanpassingen, oogdrukcontroles en glaucoomopvolging. Alle deelgebieden in de oogheelkunde kunnen bij ons behandeld worden. Niet enkel cataract ingrepen of laserbehandelingen, maar ook netvliesproblemen en netvlieschirurgie, scheelzien, traanweg operaties, ooglidcorrecties, hoornvliesproblemen, hoornvlieschirurgie en contactlensproblemen behoren tot ons behandelingsdomein.

Consultaties en technische onderzoeken
In de oogkliniek en in onze satellietpraktijken werken technisch oftalmologische assistenten die een speciale opleiding kregen om oogmetingen uit te voeren. Ook weten de baliemedewerkers precies hoe deze metingen te verrichten.

Opleiding
De oogkliniek is een centrum waar assistent-oogartsen worden opgeleid in samenwerking met de universiteiten. Zij werken steeds onder supervisie van één van de oogartsen van de oogkliniek.

Conventiestatus Oogkliniek
Voor chirurgische behandelingen werken de oogartsen aan de RIZIV conventie tarieven.
De oogartsen zijn niet geconventioneerd voor wat betreft de raadplegingen. De huidige tarieven, opgelegd door het RIZIV, maken het jammer genoeg onmogelijk u de meest kwalitatieve zorg aan bieden waar u als patiënt recht op heeft. Door continue bijscholingen en investeringen in nieuwe technieken en hoogwaardige materialen, tracht ons team u dagelijks de meest kwalitatieve zorg te bieden.