Dascottelei 3A
2100 Deurne

Bereikbaarheid / Tram / Bus / Parkeergelegenheid

Deurne Zuid

Campus Deurne Zuid  is gelegen op de Dascottelei 3a te Deurne aan het kruispunt met de Sint Rochusstraat en de Boekenberglei. Deze campus beschikt niet over een eigen parking maar op de Dascottelei en in de directe omgeving is er mogelijkheid tot openbaar parkeren.

Hier geldt een roze parkeerzone (AN 420 of AN 430). De parkeerpaal staat schuin tegenover de praktijk aan de Merksemse Rijschool. Een parkeersessie kan ook geactiveerd worden via sms parkeren 4411, Parkmobile app en andere. Men kan hier 2 uur gratis parkeren en + 0,70€ voor elk volgend uur.

 

Indien u met de fiets komt, kan u uw fiets op straat parkeren (wij hebben helaas geen fietsenparking).

De ingang is met kleine niveauverschillen en kan met een rolstoel bereikt worden mits hulp van een begeleider (electrische rolstoel niet mogelijk).

 

Komt u met het openbaar vervoer, dan raden we u aan voor de exacte dienstregeling contact op te nemen met De Lijn Antwerpen op 03/218.14.11. (8.30 – 16 uur) of via de website www.delijn.be.

Met het openbaar vervoer is deze campus eenvoudig te bereiken:

  • Bus 19 Deurne – Sportpaleis, halte Deurne Eksterlaar, vanaf deze halte is de wandelafstand 100m tot aan de praktijk               
  • Tram 4 Hoboken – Silsburg, halte Deurne Eksterlaar, vanaf deze halte is de wandelafstand 100m tot aan de praktijk                     
  • Tram 24 Silsburg – Havenhuis, halte Deurne Waterbaan, vanaf deze halte is de wandelafstand 700m tot aan de praktijk      
  • Sneltram 8 P+R Wommelgem – Astrid, halte Deurne Waterbaan, vanaf deze halte is de wandelafstand 700m tot aan de praktijk

ARTSEN

portretten-_0018_Oogkliniek1040Isabel Bleyen

Dr. ISABEL
BLEYEN

LEES MEER

Dr. Isabel Bleyen behaalde haar diploma arts in juni 2001 aan de KU Leuven met grote onderscheiding, waarna zij haar specialistenopleiding tot oogarts in Ahaus, Duitsland, begon. Nadien volgden nog 2 jaar specialistenopleiding in Mulheim, Duitsland, en nog eens anderhalf jaar in Hastings, Engeland. Haar diploma oogarts behaalde Dr. I. Bleyen in de Arztekammer Nordrhein in Dusseldof, Duitsland, in december 2005. In 2006 volgde zij een 6 maanden fellowship in ooglidchirurgie in het Oogziekenhuis van Rotterdam in Nederland. Nadien, in 2007, trok Dr. I. Bleyen naar Canada voor een 4 maanden fellowship in ooglidchirurgie in Vancouver en een bijkomend 12 maanden fellowship in Montreal. Van 2009 tot en met 2012 was zij werkzaam als stafarts in het Erasmus Universitair Ziekenhuis van Rotterdam, waar zij in 2009 haar doctoraatstitel (PhD) in de oculoplastische chirurgie behaalde. In het Erasmus volgde Dr. I. Bleyen één jaar een bijkomend fellowship in cornea- of hoornvlieschirurgie. Sinds 2013 is zij werkzaam als oogarts in de Oogkliniek te Deurne waar zij ooglidchirurgie uitoefent, cataract- en cornea- of hoornvlieschirurgie.

portretten-_0010_Oogkliniek2157Silke Helsen

Dr. SILKE
HELSEN

LEES MEER

Dr. Silke Helsen behaalde haar diploma als arts in juni 2012 aan de Universiteit Antwerpen met grote onderscheiding en volbracht in 2016 haar opleiding tot algemeen oogarts in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, onder leiding van Prof. Dr. Marie-José Tassignon. Omwille van een specifieke interesse in de ooglid en traanwegheelkunde, volgde Dr. Helsen in 2017 een 11 maanden durend fellowship in het Oogziekenhuis in Rotterdam, Nederland, onder leiding van Prof. Paridaens. Sinds 2017 is Dr. Helsen werkzaam in de Oogkliniek te Deurne, waar zij ooglidheelkunde, traanwegheelkunde en cataractheelkunde uitoefent. In AZ Monica maakt Dr. Helsen deel uit van het multidisciplinair oncologisch overleg team met maandelijkse samenkomst.

portretten-_0011_Oogkliniek2145Paul Jonckheere

Dr. PAUL
JONCKHEERE

LEES MEER

Dr. Paul Jonckheere behaalde zijn diploma van dokter in de genees-, heel- en verloskunde aan de VUB in 1978. In 1982 werd hij benoemd tot specialist in de oogheelkunde (VUB Prof. Brihaye-Van Geertruyden). Dr. P. Jonckheere is sinds 1983 verbonden aan de dienst oogheelkunde van het AZ Monica te Deurne, waar hij van 1991 tot 2011 diensthoofd was.

Van 2000 tot 2014 was Dr. Jonckheere secretaris van de BSOPRS (Belgian Society of Ocular Plastic and Reconstructive Surgeons).

Van 2015 tot 2017 was Dr. Jonckheere voorzitter van AOB (Belgische Oogheelkundige Vereniging).

Sinds 2015 is hij vice-president van de BSOPRS (Belgian Society of Ocular Plastic and Reconstructive Surgeons).

Tevens is Dr. Jonckheere Member of the Committee of the European Board of Ophthalmology for Major revision of the Basic and Clinical Science Course 2019-2020 of the American Academy of Ophthalmology tome 7 Oculofacial Plastic and Orbital Surgery.

Dr. LAURA
MOSCHETTA

LEES MEER

Dr. Moschetta behaalde zowel haar diploma orthoptie als geneeskunde in Alma Mater Studiorum, Bologna, Italië. In 2017 slaagde ze met grote onderscheiding. Vervolgens heeft ze zich verder gespecialiseerd in de oogheelkunde gedurende 3 jaar in het UZ Brussel en 1 jaar in de Oogkliniek in het AZ Monica Deurne. In 2021 behaalde ze haar erkenning als oogarts.

Gezien haar levenslange passie voor kinderoftalmologie en strabisme (scheelzien) werd ze toegelaten tot een fellowship op de dienst strabologie in het Oogziekenhuis Rotterdam en in het Moorfields Eye Hospital, Londen in 2023. Haar specialisatie ligt in de pediatrische oogheelkunde en algemene strabologie alsook in de cataract heelkunde.

Sinds 2024 is Dr. Moschetta werkzaam op de privépraktijk campus Deurne Noord en Zuid en de hoofdcampus AZ Monica Deurne waar ze cataractingrepen en strabisme operaties uitvoert. De netvliesonderzoeken bij premature baby’s op de neonatologie afdeling wordt eveneens door haar verzorgd.

Dr. MARLIES
WEYNS

LEES MEER

Marlies Weyns studeerde in 2010 af aan de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Antwerpen met grootste onderscheiding. Hierna specialiseerde ze zich in de oogheelkunde in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen met als stagemeester Prof. Dr. M.J. Tassignon.  Een deel van haar opleiding volgde ze ook in het ziekenhuis ‘Medisch Centrum Haaglanden’ in Den Haag, Nederland.

In 2015 studeerde ze af als oogarts en behaalde de erkenning als FEBO (Fellow of the European Board of Ophthalmology).

Tussen 2015 tot 2022 was ze werkzaam in de Oogpraktijk te Herselt en het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elizabeth in Herentals.

 

Vanaf september 2022 vervoegt ze het team van de Oogkliniek. Ze heeft een brede interesse binnen oogheelkunde: u kan bij haar terecht voor algemene raadpleging, kinderoogheelkunde en neuro-oftalmologie.

portretten-_0012_Oogkliniek2138Sabine Prinsen

Dr. SABINE
PRINSEN

LEES MEER

Dr. Sabine Prinsen behaalde in 1987 haar diploma als arts aan de KU Leuven met grote onderscheiding. In 1991 studeerde zij vervolgens af als oogarts aan UZ Leuven, op de dienst oogheelkunde onder leiding van Prof. Missotten. Nadien volgde Dr. S. Prinsen een fellowship bij Dr. Marc Gobin in Antwerpen.

Sindsdien doet Dr. Prinsen aan continue bijscholing op nationale en internationale meetings.

Zij is mede-oprichter van de Oogkliniek te Deurne in 1994. Haar bijzondere en specifieke interesse gaat uit naar strabologie en pediatrische oogziekten. Dr. Prinsen was tevens consulent strabologie in het UZA in de periode 2018-2019.

Dr. Sabine Prinsen is huidige voorzitter van de Belgian Strabismological Association.

portretten-_0005_Oogkliniek2212Annelies Spiritus

Dr. ANNELIES
SPIRITUS

LEES MEER

Dr. Annelies Spiritus behaalde in 1995 haar diploma als arts aan de KU Leuven.

In 2000 behaalde zij haar erkenning tot oogarts aan UZ Leuven op de dienst oogheelkunde onder leiding van Professor Missotten.

Nadien volgde ze een bijkomend fellowship aan de Radboud universiteit in Nijmegen bij Professor Deutmann.

Daar bekwaamde ze zich verder in de medische behandelingen van het netvlies.

Sinds 2002 werkt ze met veel enthousiasme in het toegewijde team van de Oogkliniek te Deurne.